Als je een weddingplanner wilt inhuren om te helpen jullie dag vorm te geven, alles te organiseren en jullie wensen uit te voeren, boek haar/hem dan in een zo’n vroeg mogelijk stadium zodat zij direct vanaf de start betrokken is bij alle belangrijke stappen die genomen moeten worden of je nu alles aan haar overlaat of deels door haar laten plannen.

Maar misschien wil je de planning liever helemaal zelf doen en zoek je naar een professioneel ceremoniemeester die jullie op de dag van de bruiloft kan bijstaan zodat niet alleen het bruidspaar, maar ook alle gasten ontspannen kunnen genieten. Moet je deze ceremoniemeester dan ook al zo vroeg boeken?

Je zou denken dat dit niet nodig is. Maar wachten tot het laatste moment kan ook een misser zijn want de professionele ceremoniemeester kan er in een vroeger stadium voor zorgen dat jullie goed voorbereid zijn op de grote dag. Zij kan je helpen met een checklist voor de planning, je kunt putten uit haar ervaring en expertise bij vragen over verschillende leveranciers of indeling van de dag, ze helpt je bij het opstellen van een goede tijdlijn en draaiboek. Op die manier is het voor het bruidspaar ook gemakkelijker wanneer de touwtjes uit handen gegeven moeten worden op de grote dag.

Let op: Bij sommige ceremoniemeesters is enige hulp en advies tijdens het voortraject inbegrepen. Bij anderen betaal je misschien voor deze extra’s. Vraag dus altijd goed na wat je kunt verwachten.

Boek een ceremoniemeester idealiter minimaal 6 maanden voor de huwelijksdag al zal je waarschijnlijk pas een maand van te voren echt gaan samenwerken. Het is toch een fijn gevoel om bijvoorbeeld per email of telefonisch een keer per maand even te schakelen over hoe de planning verloopt. En door eerder de ceremoniemeester in te schakelen loop je ook minder risico dat de professionals al geboekt zijn door andere bruidsparen.

View More: http://jenniferhejna.pass.us/fiona-and-thomas